Mijn naam is Marloes Schijf, ik ben de eigenaar van KynoService Dé Hondenschool en ik heb het leukste werk aller tijden! 

Ik ben gediplomeerd Kynologisch Gedragstherapeut, -Instructeur, -Docent en -Gedragskeurmeester met meer dan 15 jaar ervaring. 

In 1993 kreeg ik mijn eerste hond, mijn grote liefde. Echter had deze grote liefde de nodige gedragsproblemen en ik te weinig ervaring om dit goed te kunnen begeleiden. Uiteindelijk heeft mijn ervaring met deze hond mij ertoe gezet om meer over hondengedrag te weten te komen en zie hier het resultaat!

Ik heb 9 jaar als gecertificeerd instructeur gewerkt bij een Martin Gaus hondenschool en sinds 2012 ben ik afgestudeerd gedragstherapeut. In eerste instantie was mijn droombaan om geleide- en hulphonden te gaan trainen en dit heb ik na mijn afstuderen 2 jaar mogen doen. Ik vond het fantastisch maar ik miste heel erg het contact met mensen. Als geleide- en hulphonden trainer ben je immers vooral bezig met het trainen van de honden. Ik heb toen besloten om niet met dit bijzondere werk verder te gaan maar gelukkig neemt niemand mij deze ervaring meer af. 

Het begeleiden van mensen zit mij echter in het bloed. Ik vind het prachtig om mensen te helpen, te enthousiasmeren en te begeleiden met de opvoeding en training van hun hond. Het is mijn passie om mens en hond (weer) te laten samenwerken, te laten genieten van elkaar! 

In 2017 ben ik mijn eigen hondenschool begonnen en wat een plezier haal ik uit mijn werk! Toch heb ik besloten om na 6 jaar groepstrainingen te hebben gegeven samen met een heel fijn team van instructeurs om mij heen, dat ik vanaf nu alleen nog maar privé-trajecten en gedragstherapie ga aanbieden. Ik merk steeds meer dat er ontzettend veel vraag is naar training op maat en dat kan ik alleen maar echt op deze manier aanbieden. Ik kom nu vooral bij de mensen thuis, of op een afgesproken locatie zoals bijvoorbeeld het bos, het park, het centrum of de kinderboerderij. Ik merk dat ik op deze manier de mensen nog beter kan begeleiden en daar word ik ontzettend blij van!

Als uitzondering op de privé-trajecten bied ik nog wel in kleine groepjes de hierkom-cursus aan. Ik vind deze uitzondering op de regel een noodzakelijke want een hond die snel kan hierkomen is een hond die meestal niet in de problemen komt. Daar word ik als gedragstherapeut natuurlijk erg blij van. 

Met enige regelmaat test ik een nestje pups om te ontdekken wie ze zijn en naar welk huisje zij het beste kunnen verhuizen. Dit geeft de fokker meer inzicht in het gefokte nestje en de individuele pupjes. Hierdoor is de kans op een misplaatsing kleiner, wel zo fijn voor iedereen. Ik doe dit met veel plezier en passie. 

Ik volg al jaren regelmatig bijscholingen zodat mijn kennis up-to-date blijft en ik jullie met de nieuwste inzichten kan begelieiden. Ik vind het erg belangrijk en leuk (!) om mijzelf steeds weer opnieuw bij te scholen.

Met mijn eigen honden volg ik met veel plezier diverse trainingen, ook dat zorgt ervoor dat ik met beide benen op de grond blijf staan en dat ik jullie als cursist nog beter kan begeleiden.

Ik hoop tot snel!