Binnenkort starten we met deze leuke cursus, stuur even een mail als je op de wachtlijst wilt komen of als je vragen hebt.

Hoopers is een erg leuke en actieve maar niet al te belastende hondensport waarbij de hond een parcours met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen moet afleggen.

 

Wat:

Hoopers bestaat uit 6 praktijklessen.
Deze cursus is 1 keer per week, dus in 6 weken heb je je Hoopers certificaat op zak!

we trainen in een groepje van max 4 honden.

Nadac Hoopers is een aantal jaar geleden overgewaaid vanuit Amerika en heeft hier in Nederland al de nodige enthousiaste beoefenaars.

Jong of oud, groot of klein, elke hond kan er zijn energie in kwijt. Ook voor oudere honden die het een beetje rustiger aan moeten doen, is Hoopers een goede sport om te beoefenen omdat het wel geestelijke inspanning, maar geen fysieke overbelasting vraagt. Er komen geen sprongen in een parcours voor, de fysieke belasting is dus minimaal. En dat terwijl het wel een actieve sport is!

Een Hoopers parcours kan bestaan uit Hoops, tunnels, tonnen en hekjes. De hond moet door de Hoops en de tunnels en om de tonnen en de hekjes heen lopen in een logische, vloeiende lijn. Hiervoor worden de onderdelen eerst apart aangeleerd, waarbij het belangrijk is dat de hond zelfstandig leert werken. Als de hond het principe van ieder toestel snapt, kan er opgebouwd worden naar de combinatie van meerdere toestellen. De eigenaar blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours, de hond wordt uiteindelijk vanaf deze positie 'gestuurd'. De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen maar staat constant in verbinding met jou als eigenaar.

Zodra je de Hoopers beginners hebt afgerond mag je in overleg met de instructeur door naar de Hoopers Gevorderden groep. 

 

Tijdens de praktijklessen zullen we o.a. aandacht geven aan:

Aanleren losse toestellen
Het zelfstandig werken van de hond
Parcourstraining
Spel en samenwerking tussen hond en eigenaar

 

Wanneer:

Meestal wordt het op de vrijdagavond gegeven maar het kan voorkomen dat het ook op een andere dag gegeven wordt. 

 

Extra info:

Omdat we veel los van de lijn werken, kunnen aan deze cursus alleen sociaalvaardige honden mee doen die los kunnen werken in het bijzijn van andere honden. Is dit niet het geval, dan kunnen er individuele lessen geboekt worden zodat ook jullie deze leuke cursus kunnen volgen.

Mocht je op een andere hondenschool een cursus hebben gevolgd en denk je dat jullie het niveau hebben om aan onze Nadac Hoopers cursus deel te nemen, dan is dat zeker een mogelijkheid. Neem wel even contact met ons op voordat je je inschrijft zodat we het e.e.a. kunnen bespreken.

 

Kosten:

€145,-

 Inschrijven: ga naar onze cursusagenda