Screen Shot 2019 10 28 at 8.43.05 AM

KynoNoseWork is er voor alle honden die graag hun neus achterna willen gaan. Het is een cursus waarin we zowel bezig gaan met detectie als met speuren, zo kan je kijken waar jullie het meest blij van worden en een goede keuze kunnen maken in de vervolgcursussen.

 

Wat:

KynoNoseWork bestaat uit 4 praktijklessen en 1 theorieles.

Deze cursus is 1 keer per week, dus in 5 weken heb je je KynoNoseWork certificaat op zak!

Dat de neus van jouw hond goed werkt, weet je natuurlijk al lang. Hij is een kei in het nalopen van allemaal geurtjes want de hondenneus is een fantastisch ontwikkeld orgaan!

In deze cursus ga je kijken wat jullie samen het leukst vinden; Detectie of Speuren en daarna kan je een beslissing maken welke vervolgcursus je wilt gaan doen.

Bij Detectie leren we de honden 1 specifieke geur op te zoeken en te verwijzen. Denk bijvoorbeeld aan de geur van tabak, thee, koffie, nootmuskaat etc. . Bij speuren gaan we op zoek naar het spoor van een “vermist persoon”. Je zal versteld staan hoe goed jouw hond het gewenste eindresultaat zal bereiken!

De eerste les is een theorieles van een uur.

Les 2 en 3 zijn detectielessen van 3 kwartier op de hondenschool

Les 4 en 5  zijn speurlessen van max anderhalf uur op een locatie buiten de hondenschool (locatie krijgen jullie t.z.t. te horen)

Wanneer:

De KynoNoseWork-lessen worden vooralsnog op de zaterdagmiddag gegeven.

Extra info:

Ook met een jonge honden kan meegedaan worden, we passen gewoon de tijdsduur aan!

Functioneert jouw hond niet in een groep, dan kunnen er individuele lessen geboekt worden zodat ook jullie deze leuke cursus kunnen volgen.

Kosten:

€90,-

Inschrijven: ga naar onze cursusagenda